1_ بصله متقطعه 2_فلفل رومي متقطع 3_جزر مبشور 4_زبيب منقوع لمدة خمس دقايق ويصفي 5_لوز مقشور او مكسرات حسب الذوق 6_معلقة زيت
مقادير (ج) الزلطه
1_حبة طماطم 2_3 او 4 قرون فلفل حااامي
مقادير (د)
رز بسمتي مغسول ومنقوع في مايه وملح لمدة نصف ساعه انا استخدمت 2 كوب رز مكعب ماجي معلقتين كركم
الطريقه
اولا نغسل الرز وننقعه في مايه دافيه وملح
نجيب حله ونضع فيها 3 معالق زيت وجميع مقادير توابل الكبسه ونقلبها شويه وبعدين نضيف البصل المتقطع ونقلب وبعدين نضع اللحمه ونشوحها كويس مع التوابل وبعدين نضيف الطماطم وبعد خمس دقايق نضيف المايه ونظبط الملح ونغطيها لحد ما اللحمه تستوي
في هذه الاثناء نعمل الكشنه
نجيب طاسه ونحط معلقة زيت ونحمر اول شئ المكسرات ونطلعلها علي جنب نحمر البصل مع الفلفل الرومي ونطلعه علي جنب واخر شئ نحمر الجزر مع الزبيب ولما يدبل شوي نطلعه
بعد مااللحمه تستوي نصفي المرقه بالمصفاه وناخد قطع اللحمه ونحمرها في الرفن تحت الشوايه
وفي نفس الحله ( اقتصاد في المواعين ) نضع معلقتين زيت ومكعب ماجي والرز بعد مانصفيه من المايه ونقلب تقليبتين وبعدين نضيف عليه المرقه لكل كوب رز كوب ونص مرقه ( ده عياري المظبوط تماما وينجح مع اي نوع رز ) ونضبط الملح كويس ونضيف الكركم ونقلب كويس ونغطي الحله وبعد مايغلي نهدي النار