salma
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

salma

منتديات
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
salma
Admin
salma


عدد المساهمات : 2755
تاريخ التسجيل : 18/04/2009

كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Empty
مُساهمةموضوع: كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور   كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Emptyالسبت أكتوبر 16, 2010 6:50 am

كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور 014ni

المقادير


مقادير (أ ) ( مرقة اللحمه )
1_لحمه ضاني او اي نوع متقطعه كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور 001anv

2_توابل الكبسه ( هيل +لمون اسود+فلفل اسود حب+ورق لورا+مسمار+3 عود قرفه+مستكه ) 3_بصله متقطعه جوانح 4_طماطم متقطعه مربعات 5_3 معالق زيت 6_ملح

مقادير (ب) الكشنه مثل مافي الصوره
كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور 007bth

1_ بصله متقطعه 2_فلفل رومي متقطع 3_جزر مبشور 4_زبيب منقوع لمدة خمس دقايق ويصفي 5_لوز مقشور او مكسرات حسب الذوق 6_معلقة زيت

مقادير (ج) الزلطه
كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور 004py

1_حبة طماطم 2_3 او 4 قرون فلفل حااامي

مقادير (د)


رز بسمتي مغسول ومنقوع في مايه وملح لمدة نصف ساعه

انا استخدمت 2 كوب رز
مكعب ماجي
معلقتين كركم

الطريقه


اولا نغسل الرز وننقعه في مايه دافيه وملح


نجيب حله ونضع فيها 3 معالق زيت وجميع مقادير توابل الكبسه ونقلبها شويه وبعدين نضيف البصل المتقطع ونقلب

وبعدين نضع اللحمه ونشوحها كويس مع التوابل وبعدين نضيف الطماطم
وبعد خمس دقايق نضيف المايه ونظبط الملح ونغطيها لحد ما اللحمه تستوي

في هذه الاثناء نعمل الكشنه


نجيب طاسه ونحط معلقة زيت ونحمر اول شئ المكسرات ونطلعلها علي جنب

نحمر البصل مع الفلفل الرومي ونطلعه علي جنب
واخر شئ نحمر الجزر مع الزبيب ولما يدبل شوي نطلعه

كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور 008cx

نعمل الزلطه ( ودي الصوص الي بيتاكل جنب الكبسه وطبعا حاميه موووووووووت )


في الخلاط نضرب الطماطم والفلفل كويس جداا
كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور 011rx

بعد مااللحمه تستوي نصفي المرقه بالمصفاه

وناخد قطع اللحمه ونحمرها في الرفن تحت الشوايه

وفي نفس الحله ( اقتصاد في المواعين ) نضع معلقتين زيت ومكعب ماجي والرز بعد مانصفيه من المايه

ونقلب تقليبتين وبعدين نضيف عليه المرقه
لكل كوب رز كوب ونص مرقه ( ده عياري المظبوط تماما وينجح مع اي نوع رز ) ونضبط الملح كويس
ونضيف الكركم ونقلب كويس
ونغطي الحله وبعد مايغلي نهدي النار

وقبل السوا بشويه نرفع الغطا وبضع الكشنه ماعدا المكسرات ( يعني نحط الفلفل والبصل والجزر والزبيب )
كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور 009qtt
ونغطيها بسرعه لحد مايشرب مايته ويستوي

نجيب صينيه علي شكل قلب او اي شكل عندك

ونبطنها بالبلاستيك فيلم
انا احب اعمل الخطوه دي عشان اضمن ان الرز يطلع شكله مترتب

كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور 010a

وبحرص ناخد الكشنه ألي فوق علي الرز في طبق علي جنب

ونخلي الرز لوحده بقدر الامكان
وبعدين نقلبه علي صينية التقديم
ونوزع الكشنه واللحمه والمكسرات وممكن نقطع اللمون ونقدمه معاها

وبالف عافيه
كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور 016cly
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://salma1.ahlamontada.com
 
كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تحبين تذوقين اللحم على اصوله وطعم ولا احلى وسريع وسهل - مقلوبة الرز باللحم بالصور
» لحم مشوي بتتبيلة خل البلسمك الطعم والريحة جنان
» طريقة عمل صينية الدجاج بالخضار طعم جنان بالصور
» لحم مشوي بتتبيلة خل البلسمك الطعم والريحة جنان
» موسوعة الاكلات المغربية وبالصور ادخلوااااااااا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
salma :: قسم بنات حواء :: منتدى اطباق حواء-
انتقل الى: